Hanki perusosaaminen puhdistuspalvelualalle, Iisalmi (TE 697879)

Koulutus järjestetään yhdessä Suomen Ammattiakatemia Oy:n, Pohjois-Savon ELY-keskuksen, TE-toimiston ja puhdistuspalvelualan yritysten kanssa. Esimerkiksi Kotihelppi, Siivouspalvelu Lappalainen ja SOL-palvelut ovat kiinnostuneet tarjoamaan harjoittelupaikkoja ja mahdollisesti jatkossa myös työpaikkoja.

Koulutus tähtää nopeaan ja pitkäaikaiseen työllistymiseen perehdyttämällä opiskelija puhtaanapitoalan ammattivaatimuksiin niin ylläpitosiivouksen kuin perussiivouksenkin hoitamisessa vaadittavan tietotaidon perusteisiin ja kasvattaa opiskelijan ammatillisia valmiuiksia työskennellä alalla erilaisissa ympäristöissä. Koulutuksen jälkeen opiskelija voi toimia siivoojan tehtävissä.

Kesto ja paikka

20.9. – 12.11.2021
Lähiopetus: Haukiniemenkatu 1, 74100 Iisalmi

Kohderyhmä                                  

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutuksen ja alalle soveltuvat TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaat. Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa kokemusta oleva hakija. Alalla korostuu asiakaspalvelun merkitys ja kiinnostus oppia uutta. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen puhdistuspalvelualan yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopiva työpaikka.

Koulutussisältö

Koulutuksen 18 päivän lähiopetusjaksoon kuuluu

 • Lupakorttikoulutukset
  • työturvallisuuskortti
  • hygieniapassi
  • EA 16 h
 • Ammatillisia opintoja
  • asiakaspalvelu
  • ylläpito- ja perussiivouksen elementtejä
  • ympäristöystävälliset puhdistusaineet
  • työergonomia
 • Käytännön harjoituksia

Lähiopetus toteutetaan suurelta osin ZOOM-sovelluksella kontaktiopetuksena. Luokkaopetuksena toteutetaan hygieniapassi ja käytännön harjoitukset, jotka kestävät 5 päivää ajalla 4.10. – 8.10. (osoite: Haukiniemen vedenottamon kokoustila, Haukiniemenkatu 1 C, Iisalmi)

Koulutukseen sisältyy lisäksi 2 etäpäivää ja 20 päivän työssäoppimisjakso puhdistuspalvelualan yrityksessä käytännön työtehtävissä.

Koulutuksen toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja verkko-opetuspäiviä, itsenäistä opiskelua ja työelämäjakson ammatillisen opissa. Käytössä on Moodle-verkko-oppimisympäristö.

Hinta

Koulutus on osallistujalle maksuton. Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse.

Hakeutuminen

Hakeminen tehdään sähköisesti napsauttamalla alla olevaa ilmoittaudu koulutukeen -painiketta, joka ohjaa TE-palvleuiden Oma asiointiin. Hakuaika päättyy 22.8.2021.

Koulutukseen on valintahaastattelut, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti. Muistathan perustella hakemuksesi huolella.

Kysy lisää koulutuksesta

Susanna Maunu
010 2060 340
asiakaspalvelu@ya.se

 

KSAK Oy

Koillis-Suomen Aikuiskoulutus
Y-tunnus: 0832600-5

Postiosoite

PL 13
93601 KUUSAMO

Käyntiosoite

Airotie 2b
93600 KUUSAMO

Info

Puh. 040 860 8949
ma–pe klo 8.00–15.00

Palaute