IT-tukiosaaja (TE 714988)
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa/osat
Kiinnostaako sinua nopeasti kehittyvä IT-ala ja IT-alan työtehtävät? IT-tukihenkilönä hallitset erilaisia tietoteknisiä laitteistoja, ohjelmistoja, lähiverkkoja ja palvelimia. Vastuullasi voi olla yrityksen laitteistojen ylläpitoa sekä tietoteknisten ongelmien ratkaisua. IT-alan tehtävissä on tärkeää, että osaat soveltaa saamaasi tietoa nopeasti ja pidät oman osaamisesi ajan tasalla.
Kesto
4.9.2023 – 22.3.2024 (Kuusamo)
25-70 osaamispistettä
Kohderyhmä
Koulutus sopii sinulle, jolla on kohtuulliset tietotekniset perustiedot ja -taidot ja olet kiinnostunut siirtymään it-tuen tehtäviin tai työssäsi neuvot työyhteisöä erilaisissa it-tuelle tyypillisissä tehtävissä, mutta haluat vahvistusta osaamisellesi.
Koulutus soveltuu TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, joilla on tieto- ja viestintätekniikan alanlla tarvittava opiskelu- ja työskentelymotivaatiota, alan harrastuneisuutta ja/tai alan työpaikka tiedossa. Alan työpaikka ei ole ehdoton vaatimus koulutukseen hakeutumiselle ja/tai pääsylle.
Omaehtoisen koulutuksen koulutushaku.
Tavoite
Opit käyttämään alan sanastoa, selvittämään asiakkaan tarpeita ja tekemään asiakaslähtöisiä ratkaisuja vaatimusten mukaisesti. Lisäksi opit toimimaan työasemien, verkko- ja lisälaitteiden sekä toimialueiden muodostamassa tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetty ammattitaito ja yhteistyökyky.
Koulutussisältö
- Tieto- ja viestintätekniikan työtehtävissä toimiminen (5 osp)
- Tietoteknisen ympäristön hallinta (15 osp)
- Tiedonhaku ja ongelmanratkaisu (5 osp)
- Organisaation toimintakulttuuri ja palvelutaso (10 osp)
- Käytön tuki (10 osp)
- Tietoteknisten laitteistojen ongelmien ratkaisu (10 osp)
- Työelämäjakson (15 osp) lopullinen kesto määrittyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman perusteella.
- Lisäksi suoritetaan tarvittavat korttikoulutukset (hätäensiapu, työturvallisuus) ja Tieken sekä DVV:n osaamismerkit.
Opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti koulutuksen aikana voidaan suorittaa toinen tai molemmat alla mainituista tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osista:
Koulutuksen toteutusmuoto
Koulutus sisältää lähiopetusjaksoja Kuusamossa, opetusta Teamsin välityksellä, itsenäistä opiskelua ja henkilökohtaista ohjausta sekä työelämäjakson, jonka aikana opit toimimaan käytännön työympäristöissä. Työelämäjakson aikana voit työskennellä myös kotipaikkakunnallasi.
Hinta
Koulutus on maksuton.
Hakeutuminen
Hakeminen tehdään sähköisesti napsauttamalla alla olevaa Hakeminen-painiketta, joka ohjaa suoraan TE-palveluiden hakulomakkeelle. Hakuaika päättyy 7.8.2023.
Kysy lisää koulutuksesta
Alice Heinävehmas, 040 717 5737, alice.heinavehmas(at)ksak.fi
(lomalla 1. – 31.7.2023)