Kalastusopastustoiminta (TE 705815)

Oletko pohtinut alanvaihtoa tai haluat tehdä vahvasta harrastuksesta ammatin itsellesi? Tule oppimaan kalastustapahtuman suunnittelua ja toteutusta sekä vahvistamaan osaamistasi eri vapaa-ajan kalastusmenetelmien käytöstä. Koulutuksen painopistealueena on aloittelevien kalastusmatkailijoiden opastaminen. Lisäksi saat valmiudet suoriutua saaliin käsittelystä ja valmistuksesta kenttäolosuhteissa.

Kesto

1.6.–31.8.2022 (Kuusamo)

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston sekä työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat, joilla on opiskelu- ja työskentelymotivaatio, soveltuvuus alalle ja alan harrastuneisuutta.

Tavoite           

Tavoitteita ovat mm. turvallisen kalastustapahtuman suunnitteleminen, asiakkaiden opastaminen kalastamiseen ja saaliin käsittelyyn sekä ruokien tarjoiluun kenttäolosuhteissa. Lisäksi tavoitteena on kalatalouden ammattitutkinnon osan kalastusopastustoiminta suorittaminen.

Koulutussisältö           
  • kalastustapahtuman suunnittelu
  • turvallisuussuunnitelma
  • asiakkaiden opastaminen kalastustapahtuman aikana
  • kalastaminen yleisimmillä vapaa-ajan kalastusmenetelmillä
  • saaliin käsittely ja tarjoilu kenttäolosuhteissa
  • kalastusmatkailussa käytettävät digitaaliset sovellukset
  • omavalvonta, hygieniaosaaminen, alkoholipassi
  • ensiavun perus- ja syventävät opinnot (vastaavat tasoja EA 1 ja EA 2)

Pääpaino koulutuksessa kohdistuu kalastusta aloitteleviin matkailijoihin. Koulutus sivuaa myös niitä matkailijoita, jotka ovat jo ammattimaisempia kalastuksen harrastajia.

Lähes kaikki lähiopetuspäivät toteutetaan erilaisiin Kuusamon ja lähialueen vesistöihin kohdistuneina kalastusretkinä, joiden aikana opitaan käytännössä kalastusopastustoiminnan eri toimintoja. Retket ovat kestoltaan 1–3 päivää.

Koulutuksen toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopetuspäiviä, verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua ja työelämäjakson.

Käytössä on Moodle-verkko-oppimisympäristö ja etäopetuksessa käytetään Teamsia. Koulutuksen lopullinen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Hinta                                  
  • Koulutus on maksuton.
Hakeutuminen

Hakeminen tehdään sähköisesti napsauttamalla alla olevaa Hakeminen-painiketta, joka ohjaa suoraan TE-palveluiden hakulomakkeelle. Hakuaika päättyy 9.5.2022.

Kysy lisää koulutuksesta

Alice Heinävehmas, 040 717 5737, alice.heinavehmas(at)ksak.fi

 

KSAK Oy

Koillis-Suomen Aikuiskoulutus
Y-tunnus: 0832600-5

Postiosoite

PL 13
93601 KUUSAMO

Käyntiosoite

Airotie 2b
93600 KUUSAMO

Info

Puh. 040 860 8949
ma–pe klo 9.00–11.00 ja 12.00–15.00

Palaute