Skip to main content

Rakennusapulaisen koulutus, Oulu (TE 697831)

Rakennusalan perusteiden yrityslähtöinen koulutus järjestetään Oulussa yhteistyössä Suomen Ammattiakatemia Oy:n, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston, sekä rakennus- ja henkilöstöpalvelualan yritysten kanssa.

Koulutus tähtää nopeaan ja pitkäaikaiseen työllistymiseen antamalla perustiedot ja -taidot turvallisesta työskentelystä rakennustyömaalla rakennusapulaisena, sekä edellytykset kehittyä edelleen rakennusalalla koulutuksen jälkeen alan ammattilaiseksi.

Kesto ja paikka

7.6. – 13.8.2021, 49 päivää
Äimäkuja 6 A, 90400 Oulu

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston asiakkaat ja työllisyyden kuntakokeilujen työnhakija-asiakkaat. Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija.
Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi.

Tavoite           

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen rakennusalan yrityksiin tai alan henkilövuokrauspalveluita tarjoaviin yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan.

Koulutussisältö

Koulutuksen 22 päivän lähiopetusjaksoon ja 2 etäpäivään kuuluu:

  • alan turvakorttien suorittaminen
  • rakennusalan välineiden, työmenetelmien, materiaalien ja mittalaitteiden opiskelu
  • käytännön harjoituksia
Koulutuksen toteutusmuoto

Koulutus toeutetaan monimuotokoulutuksena, johon kuuluu lähiopetusta, verkko-opiskelua ja henkilökohtaista ohjausta. Koulutukseen sisältyy työelämäjakso.

Koulutukseen sisältyy lisäksi 25 päivän työssäoppimisjakso rakennusalan yrityksessä käytännön työtehtävissä.

Hinta                                  

Koulutus on osallistujalle maksuton.
Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse. Oman auton käyttömahdollisuus on eduksi, koska työ on liikkuvaa.

Hakeutuminen

Hakeminen tehdään sähköisesti napsauttamalla alla olevaa Ilmoittautuminen-painiketta, joka ohjaa  TE-palveluiden ilmoittautumislomakkeelle. Hakuaika päättyy 10.5.2021.

Koulutuksen valintahaastattelut ovat to 20.5.2021, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti. Perustelethan hakemuksesi huolella!

Kysy lisää koulutuksesta

asiakaspalvelu@ya.se

Kouluttaja:
Mauno Honkanen
040 134 0240
mauno.honkanen@ksak.fi