Ecotraining-opas (150 osp, Uusimaa)
Hakuaika päättyy: 18.05.2023
Kesto
Koulutuksen hakuaika on päättynyt ja ryhmä täynnä!
Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, ota yhteyttä antti.tahkapaa@ksak.fi.
1.6.2023 - 30.8.2024
Koulutuksen lopullinen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Koulutus järjestetään pääosin Uudellamaalla. Koulutukseen sisältyy myös retket Kuusamoon, Enontekiöön sekä Ahvenanmaan saaristoon.
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu niille, jotka haluavat kehittää tietojaan ja taitojaan luonnon tarjoamien hyvinvointivaikutusten hyödyntämisessä omaan työhönsä tai joilla on soveltuvuutta alan työtehtäviin. Alan aiempi koulutus ja työkokemus sekä harrastuneisuus ovat eduksi. Lisäksi erä- ja luonto-oppaan työtehtävät edellyttävät hyvää peruskuntoa.
Tavoite
EcoTraining -opaskoulutus perustuu Luontoalan ammattitutkinnon (150 osp) suorittamiseen Erä- ja luonto-opastuksen osaamisalalla. EcoTraining- opas on erityisesti hyvinvointiin suuntautunut Erä- ja luonto-opas.
Sisältö
Koulutus sisältää kolmetoista lähijaksoa (4-6 pv) henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Muu opiskelu tapahtuu mahdollisimman paljon työelämässä (oppisopimus, koulutussopimus) tai monimuotoisia oppimistapoja käyttäen (omat retket, pienryhmissä työskentely, projektit, muu opiskelu).
Katso tarkempi koulutuksen toteutusohjelma tästä.
Koulutuksen sisältö muodostuu luontoalan ammattitutkinnon seuraavista tutkinnon osista:
Pakolliset tutkinnon osat
- Luonnon tuotteistaminen (20 osp)
- Erä- ja luontoympäristössä toimiminen (40 osp, osaamisalan pakollinen tutkinnon osa)
Valinnaisista tutkinnonosista opiskelijan tulee suorittaa Luontoon perustuva hyvinvointipalvelu (30 osp) EcoTraining -opaspätevyyden hankkimiseksi.
Muut valinnaiset tutkinnon osat, joista opiskelija valitsee yhteensä 60 osp:n verran opintoja, esimerkiksi:
- Eräruokapalvelun järjestäminen (30 osp)
- Luonnossa liikkumisen opastaminen (30 osp)
- Eläinohjelmapalveluiden järjestäminen (30 osp)
- Luontokohteen rakentaminen (40 osp)
- Teemallisten luontopalveluiden järjestäminen (30 osp)
- Kansainvälisten asiakkaiden opastaminen luonnossa (30 osp)
Lisäksi tutkinnon suorittamisen henkilökohtaistamisen kautta voi suorittaa aiempaan osaamiseen perustuen jonkin muun valinnaisen tutkinnon osan. Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa maksutta tutkinnon edellyttämät ensiapukoulutukset.
Hinta
- Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.
- Omaehtoisena ammatillisena koulutuksena 400 € koko tutkinto (arvonlisäveroton koulutuspalvelu)
Oletuksena on, että tutkintoa opiskelemaan tulevalla on käytössään henkilökohtaiset retkeilyyn sopivat varusteet, kuten kengät, vaatteet, reppu, puukko, kompassi, teltta ym. Koulutukseen kuuluvat erikoisvarusteet kuuluvat opetukseen (esim. moottorikelkka).
Rahoitus
Voit hakeutua koulutukseen täysin omaehtoisena opiskelijana joko työssä olevana tai työn ulkopuolella, jolloin maksat koulutusmaksun.
Varmista hyvissä ajoin opintojen aikainen rahoitus (opintotuki, aikuisopintotuki, oppisopimus, työttömyysetuus). Mikäli olet kokoaikainen opiskelija voit hakea koulutukseen Kelalta opintotukea tai Työllisyysrahastosta aikuiskoulutustukea.
Oppisopimus
Luontoalan ammattitutkinnon osan (tai osia) voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena joko työntekijänä tai omassa yrityksessä / tulevassa omassa yrityksessä, jolloin koulutus on sinulle maksuton. Kysy lisää oppisopimuksesta: Alice Heinävehmas, 040 717 3757, alice.heinavehmas(at)ksak.fi
Omaehtoinen työttömyysetuudella opiskelu
Työn ulkopuolella oleva voi hakea tähän koulutukseen ns. omaehtoiseen työttömyysetuudella tuettuun opiskeluun. Tämä edellyttää, että pyydät oppilaitokselta koulutuspalvelun tuottajan selvityksen alkavista opinnoista TE-toimistolle. Tutustu omaehtoiseen työttömyysetuudella tuettuun opiskeluun.
Valintaperusteet
- Aiemmin hankittu osaaminen (tutkinto, työn kautta hankittu osaaminen)
- Opiskelu- ja työskentelymotivaatio
- Soveltuvuus alalle
Jatkuva haku
Varsinaisen hakuajan päättymisen jälkeen saapuvat ns. jatkuvan haun hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijaan otetaan yhteyttä, hänet haastatellaan ja hänen kanssaan sovitaan mahdollisesta opintojen aloittamisajankohdasta.
Kysy lisää koulutuksesta
Antti Tähkäpää, 040 134 0240, antti.tahkapaa(at)ksak.fi
Toimisto, Tiina Niva, 040 860 8919, info(at)ksak.fi