• Etusivu
  • Ruokapalvelujen ammattitutkinto osa tai koko tutkinto - Jatkuva haku

Ruokapalvelujen ammattitutkinto osa tai koko tutkinto - Jatkuva haku

Hakuaika päättyy: 31.12.2021

Kesto

Jatkuva haku - Joustava aloitus

Koulutus aloitetaan joustavasti tutkinnonsuorittajan tarpeiden mukaan tekemällä henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Kohderyhmä

Oletko kiinnostunut täydentämään ja syventämään ravitsemusalan ammatillista osaamistasi?
Kiinnostaako työskentely ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä?
Ruokapalvelujen ammattitutkinto -koulutus antaa varmuutta työskentelyysi ravintola-alalla tarjoamalla siitä tietoa ja käytännön taitoja.

Opiskelijalla on oltava työpaikka tai oppisopimuspaikka opintojen ajan.

Tavoite

Tavoitteena on oppia suunnittelemaan työtehtävät ravintolan toimintaperiaatteita noudattaen. Lisäksi tavoitteena on toimia ravintolan ruoanvalmistustehtävissä kokkina ja työryhmän jäsenenä kehittäen omaa osaamistaan. Koulutuksen aikana on tarkoitus suorittaa Ruokapalvelujen ammattitutkinto tai osia siitä.

Sisältö

- Ammattitaitoinen, itsenäinen ja vastuullinen työskentely ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
- Taloudellinen ja laadukas työskentely
- Raaka-aineiden esikäsittely oikein jalostusasteen mukaisesti
- Alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksien ja ateriakokonaisuuksien valmistaminen
- Ruoka-annoksien viimeistely ja esille laitto tarkoituksenmukaisella tavalla
- Lähi- ja villiruoka ruoanvalmistuksessa
- Asiakaslähtöinen ja kohtelias asiakaspalvelu

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti työpajailtapäiviä oppilaitoksen keittiöllä teemoitettuna, itsenäistä opiskelua ja työelämässä opiskelua omassa työssä (oppisopimus) tai työharjoittelussa (omaehtoinen). Etäopinnot hoituvat itsenäisesti Moodle-verkko-oppimisympäristöä hyödyntäen ja opetustuokioita voidaan toteuttaa myös omalla työpaikallasi ohjaavan opettajan toimesta. Koulutuksen lopullinen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Hinta

- tutkinnon osa 150 € (arvonlisäveroton koulutuspalvelu)
- koko tutkinto 350 € (arvonlisäveroton koulutuspalvelu)
- Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.

Rahoitus

Jos olet työtön, varmista riittävän ajoissa opintojen aikainen rahoitus.

Ruokapalvelujen ammattitutkinto -koulutukseen työtön henkilö voi jättää hakemuksen sekä työvoimakoulutuksena (maksuton) TE-toimistoon että omaehtoiseen työttömyysetuudella tuettuun koulutukseen (kurssimaksu) oppilaitokselle. Ensisijaisesti hakemus otetaan huomioon tehtäessä TE-toimiston tukeman työvoimakoulutuksen opiskelijavalintoja. Mikäli paikka ei sitä kautta avaudu, käsitellään oppilaitoksen hakuun jätetty hakemus.

Koulutukseen on haussa 5 työvoimakoulutuspaikkaa, joihin haku tapahtuu TE-toimiston kautta. Löydät ilmoittautumislinkin myös KSAK:n TE-koulutussivulta Ruokapalvelujen ammattitutkinto.

Valintaperusteet

- Aiemmin hankittu osaaminen ravitsemisalalta
- Opiskelu- ja työskentelymotivaatio
- Soveltuvuus alalle

Jatkuva haku

Koulutukseen on jatkuva haku

Kysy lisää koulutuksesta

Päivi Koivisto, 0400 167 570, paivi.koivisto(at)ksak.fi
tai
040 860 8949, info(at)ksak.fi

Ilmoittaudu koulutukseen
 

KSAK Oy

Koillis-Suomen Aikuiskoulutus
Y-tunnus: 0832600-5

Postiosoite

PL 13
93601 KUUSAMO

Käyntiosoite

Airotie 2b
93600 KUUSAMO

Info

Puh. 040 860 8949
ma–pe klo 8.00–15.00

Palaute