Skip to main content

Meillä voidaan hyvin -kampanja

”Työt maistuu ja hommat hoituu, kun työyhteisössä voidaan hyvin. Tämä on jo moneen kertaan tutkittu juttu. Miten teidän työyhteisössänne on otettu huomioon työhyvinvointi? Jos olet yksinyrittäjä, miten sinä hoidat omaa työhyvinvointiasi?

Meillä voidaan hyvin -kampanjassa v. 2022 etsittiin työyhteisöissä tehtyjä työhyvinvointitekoja. Osallistua saattoivat kaikki kuusamolaiset ja taivalkoskelaiset viralliset työyhteisöt, myös yksinyrittäjät ja yhdistykset.

Työhyvinvoinninlähettiläät ja TT-hanke valitsivat palkittavat työhyvinvointiteot. Valittu työyhteisö sai työhyvinvoinnin lähettiläiltä palkinnoksi työhyvinvointituokion (kesto 1-2h). 

Työhyvinvointituokiot ohjasivat työhyvinvointilähettiläät Sisko Tiermas, Luonnollinen Kehosi Hyvinvointipalvelut, Rauno Säkkinen, Hopun Loppu, Piritta Liikka, MunPolku, Tiia Manninen, Susiraja Camp sekä Riina Pelli, Fysioterapia KKK 

Viimeisenä palkittavasta teosta järjestettiin yleisöäänestys ajalla 1.-16.10.2022. Voittajateko palkittiin Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen Koillismaalla -hankkeen päätöstilaisuudessa Ravintola Talonpöydässä 9.11.2022.

Ehdokkaat olivat:

1. ENERGIATIIMIN PERUSTAMINEN Scandic Rukahovi / Scandic Hotels Oy
Osana hotelliketjun hyvinvointiohjelmaa on Scandic Rukahoviin perustettu oma, vapaaehtoisista ja asiasta innostuneista työntekijöistä koostuva Energiatiimi. Viisihenkinen tiimi on aloittanut työskentelyn toukokuussa.
Tiimi suunnittelee aktiviteetteja, joissa on esillä asiakkaisiin, työyhteisöön ja yhteiskuntavastuuseen liittyviä teemoja. Jokaiselle aktiviteetille määritellään budjetti ja vastuuhenkilö, joka varmistaa sen toteutumisen.
Hotellinjohtaja Lea Riekki: -Tiimin järjestäytyminen on vielä alussa, mutta uskon, että Energiatiimin kautta pystymme tuomaan uusia kivoja ideoita työyhteisöömme, hauskuutta työpaikalle sekä energiaa ja uusia aktiviteetteja tekemiseen.

2. KEHU & HALAA TYÖKAVERIA! Koillismaan Osuuskauppa/ ABC Kuusamo
”Työhyvinvointiinhan liittyy myös henkinen puoli, niin pitää kehua työkaveria! Meillä myös halataan töissä paljon. Tänään halasin työkaveri ja kiitin kun tuli töihin lomalta.”

3. KÄVELYPALAVERIT Kuusamon kaupunki/ Jätehuolto ja kiertotalous
”Kävellen keskusta-alueen tapaamisiin. Kävelypalaverin aikana valmistauduttiin tuleviin tapaamisiin ja palatessa käytiin läpi tapaamisten antia. Kävely valittiin autoilun sijaan, näin vähennettiin autoilun päästöjä, säästettiin myös rahaa. Itse haukattiin happea, veri lähti kiertämään ja oltiin virkeinä tapaamisissa.
Kävelypalaverin voisi järjestää vaikka ihan ilman varsinaista työpisteen ulkopuolella tapahtuvaa tapaamista, puheluun tai etäpalaveriin voi osallistua luurit korvilla ja kännykkä taskussa. Etätöitä tehdessä voisi jokainen kävellä omilla reiteillään.”

4. SÄÄNNÖLLISET YHTEISET TOIMINTAHETKET & ”HYVÄN MIELEN TEKEMISET” mm. somejoulukalenteri – Matkahuolto Kuusamo & Hengarilla
”Tapaamme työporukan kanssa tavoitteellisesti myös työajan ulkopuolella n. kerran kuussa. Silloin teemme jotain yhdessä sovittua ja työssäjaksamista lisäävää. Työn lomassa toteutamme ”Hyvän mielen tekemistä” jolla tavoitellaan työkuormituksen pienentämistä. Tästä hyvänä esimerkkinä on mm. jokavuotinen joulukalenteri päivän tehtävineen. Hyvän mielen tekemisen kautta vuorovaikutus paranee ja työyhteisö tiivistyy. Pienen työyhteisön etu on myös se, että työssä vastaan tulevat asiat uskalletaan ja voidaan käsitellä heti.”

5. JOOGA, UINTI, KÄVELYT, KIRJOITTAMINEN, LAULU & RUMMUTTAMINEN sekä venyttelyryhmä – Hyvänolon Raitala, yksinyrittäjä Ulla Tasala
”Minulla on monia tapoja ja tekemisiä, joilla ylläpidän ja parannan työhyvinvointiani. Joogaaminen on mielen hiljentämistä ja oman kehon kuuntelemista. Uin koko sulan ajan, myös kylmässä vedessä. Uinti on puhdistusrituaali. Käyn kävelyillä säännöllisesti. Saan sisätyöläisenä happea ja pidän kuntoani yllä. Ohjaan venyttelyä Vuotungin kylällä. Itselleni venyttelyn pitäminen on yhteisöllisyyttä. Se on hulvattoman hauskaa yhdessä tekemistä. Laululla aukaisen omaa chakrajärjestelmää. Laulan silloin, kun minusta tuntuu siltä. Laulan myös asiakkaille. Kirjoittaminen ja rummuttaminen: Kirjoittamisella ja rummuttamisella puhdistan ja kevennän itseäni, päästän irti niistä asioista, joita olen ihmisiltä kuullut. Rummuttamisella puhdistan hoitohuoneen negatiivisista asioista ja käytän rummuttamista myös hoidoissa asiakkaan niin halutessa/luvatessa.”

6. AAMU-UINTI & KÄVELY Kuusamon Kuva Sanna Takkula
Yrittäjä Sanna Takkula aloittaa päivänsä uinnilla tai reippaalla aamukävelyllä. Keho herää, hengitys ja ajatus kirkastuu ja päivä saa energisen alun. Työhyvinvointi on pieniä valintoja.

Työhyvinvoinnin lähettiläät somessa: #meillävoidaanhyvin #työhyvinvointiKoillismaa #työhyvinvoinninlähettiläät

———————–

Kampanjan järjesti Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen Koillismaalla -hanke 1.9.2020 – 31.12.2022. Hankkeen rahoittavat Euroopan Sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Seudullinen kehittämisrahasto (Kuusamo, Taivalkoski) sekä hankkeen toteuttajaorganisaatiot.

KAMPANJAESITE (pdf)

KSAK Oy

Anita Saarela-Myllylä, projektipäällikkö
040 505 6319
anita.saarela-myllyla(at)ksak.fi

Seija Härkönen, hankeasiantuntija
040 120 7677
seija.harkonen(at)ksak.fi

Sanna Niikkonen, hankeasiantuntija
0400 264 984
sanna.niikkonen(at)ksak.fi

Ksakki ry

Anne Multas, hankevastaata
0400 225 587
anne.multas(at)ksak.fi

Viivi Törmänen, hankeasiantuntija
040 168 2763
viivi.tormanen(at)ksak.fi