Skip to main content

Oppilaitos

TOIMINNAN PAINOPISTEET

KSAK Oy:n toiminnan painopistealueet ovat koulutus-, oppisopimus-, kehittämis- ja valmennuspalvelut. Oppilaitokselle on myönnetty työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.

KSAK Oy:n perustehtävänä on auttaa asiakasta nostamaan osaamistasoaan ja parantamaan kilpailukykyään koulutuksen, näyttötutkintojen, valmennuspalvelujen sekä työelämän kehittämis- ja palvelutoiminnan keinoin. Yhtiö pyrkii tuottamaan erilaisia innovatiivisia ratkaisuja ja tehokkaita toimintaprosesseja, jotka perustuvat työ- ja elinkeinoelämän lähtökohdista syntyvien tarpeiden tyydyttämiseen. Yhtiössä kehitettyjä koulutus- ja valmennuspalveluita tarjotaan ja tuotetaan Pohjois-Pohjanmaan lisäksi myös muualla Suomessa.

historia

Oppilaitos aloitti toimintansa vuonnan 1974 nimellä Kuusamon ammatillinen kurssikeskus. Vuonna 1991 oppilaitos muuttui osakeyhtiöksi, jonka omistaja oli Kuusamo ja oppilaitoksen nimi muuttui Koillismaan ammatillinen aikuiskoulutuskeskus Oy:ksi. Vuodesta 1996 oppilaitoksen osakeomistus jakautui  Kuusamon, Pudasjärven ja Taivalkosken kesken. Tuolloin nimeksi muodostui Koillismaan Kehitys Oy, jossa toimivat Koillismaan kehittämiskeskus sekä Koillismaan aikuiskoulutuskeskus.

Tultaessa 2000-luvulle Koillismaan Kehitys Oy vastasi seutukunnallisesta aluekehitystyöstä, jolloin Koillismaan Yrityspalvelukeskus Oy (YPK) siirtyi kokonaan yhtiön omistukseen. Vuodesta 2005 yhtiön toiminimi vaihtui Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy:ksi. Viimeisin nimenmuutos on tehty vuonna 2016, jolloin organisaation nimeksi tuli KSAK Oy. KSAK Oy:n alla toimii yksikkö Koillis-Suomen Aikuiskoulutus vastaten kaikesta koulutustoiminnasta.

KSAK Oy Nyt

Vuodesta 2019 oppilaitoksen osakkeenomistajat ovat Kuusamo (88 %) ja Taivalkoski (12 %).

KSAK Oy:n luottoluokitus on AAA (4.12.2017 Suomen Asiakastieto Oy). Yritys oli vuonna 2014 Suomen toiseksi menestynein koulutusyhtiö  Asiakastiedon  18.9.2015 Keskiasteen ammatillinen koulutus  -toimialanraportin mukaan sekä Kuusamon yhdeksänneksi menestynein yritys 2014 Kauppalehden menestyjät -listassa.

Arvot

  • Yksilöä kunnioittaen
  • Yhdessä toimien
  • Aluetta kehittäen

Perustehtävä

KSAK Oy:ssä autamme asiakasta nostamaan osaamistasoaan ja parantamaan kilpailukykyään koulutuksen, valmennuspalvelujen sekä työelämän kehittämistoiminnan keinoin yhteistyössä kumppaniemme kanssa Pohjois-Suomen alueella.

Visio

Innovatiivisia opintopolkuja tarjoava Suomen johtava luontoakatemia

Ydinviesti

L ähellä
U rapolkuja
O saavasti
N yt ja
T ulevaisuuteen
O ppia ikä kaikki!