Skip to main content

KSAK Oy:n palvelut tiivistettyinä

Koulutukset  

Moni tuntee KSAK Oy:n, Koillis-Suomen Aikuiskoulutuksen, tuttavallisesti ”Aikkarina”. Olemme kouluttaneet alueen ihmisiä jo vuodesta 1974. Tutkintotavoitteiset koulutuksemme keskittyvät pääasiassa ammattitutkintoihin. Lisäksi meillä voi opiskella mm. puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon.

Useilla tälläkin hetkellä käynnissä olevilla koulutuksilla, kuten yrittäjän, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnoilla sekä erilaisilla rakennusalan koulutuksilla on pitkät perinteet. Kestosuosikkina vuodesta toiseen on ollut eräoppaan koulutus, nykyisin luontoalan ammattitutkinto, joka vetää opiskelijoita eri puolilta Suomea. Juuri nyt on käynnissä ryhmät sekä Kuusamossa että Hyvinkäällä. Eri vaiheissa olevia luontoalan opiskelijoita on alkuvuoden aikana ollut yli 40.

Vuoden alussa saimme järjestämislupaamme ruokapalvelujen ammattitutkinnon, mikä mahdollistaa koulutuspalveluiden laajentamisen ja vuosikymmenten perinteiden jatkumisen. Tästä olemme ylpeitä.
Uusia tuulia koulutustarjontaan on tuonut lähiesimiestyön ammattitutkinto. Vuoden 2019 aikana se oli varsinainen hitti, kun yli 100 opiskelijaa hankki osaamista esimiestehtäviin.

Tarjolla olevat koulutusalat tukevat alueen työelämää kuten matkailua, jossa monenlaiset osaajat ovat kysyttyä väkeä. Koulutuksiin voi osallistua työttömänä, työn ohessa tai oppisopimuksella.

Tutkintokoulutusten lisäksi tarjoamme pitkin vuotta erilaisia lupakorttikoulutuksia ja muuta ammatillista osaamista täydentävää koulusta esimerkiksi ELY-keskuksen hankkimat ja yhteistyössä TE-toimiston kanssa suunnitellut koulutukset. Parhaillaan haku on käynnissä kahteen rakennusalan koulutukseen Oulussa. Juuri äskettäin saimme kuulla, että lisää on luvassa eri aloille koko Pohjois-Pohjanmaan alueella yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Tämän ansiosta voimme tarjota pian uudenlaisia koulutuksia Koillismaallakin – mutta siitä lisää myöhemmin!

Ethän unohda, että voit kysyä meiltä tarjousta koulutuksista yrityksesi tarpeisiin, mikäli haussa olevista ei löydy tarpeitanne vastaavaa.

Valmennukset  

TE-toimisto tukee työnhakija-asiakkaiden työllistymistä myös lyhytkestoisilla valmennuksilla, joita ELY-keskus hankkii palveluntuottajilta kuten meiltä. Näitä ovat työnhaku-, ura- ja työhönvalmennus. Viime vuonna toteutettiin esimerkiksi Työnhakuvalmennus Next Level -pilotti, jonka aikana yli 300 osallistujaa päivitti työnhakuvalmiuksiaan lähes sadan toteutetun valmennuspäivän aikana.

Juuri nyt tarjolla on esimerkiksi uravalmennusta, jota toteuttaa lisäksemme vain yksi palveluntuottaja Pohjois-Pohjanmaalla, sekä vain meidän toteuttamaamme työhönvalmennusta Koillismaalla. Työhönvalmennus on henkilökohtaista ja yksilöllistä palvelua, jossa työhönvalmentaja neuvoo ja tukee työpaikan etsimisessä ja työhön pääsemisessä.

Uravalmennuksessa pyöräytetään tämän vuoden aikana kuusi ryhmää, joissa voi etsiä omalle uralleen uutta suuntaa.

Hankkeet 

Olemme toteuttaneet jo vuodesta 1996 lähtien useita kymmeniä EU-rahoitteisia (ESR, EAKR, Maaseuturahasto, Interreg) hankkeita. Näiden kautta on erityisesti heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden polkuja saateltu eteenpäin. Hankerahalla on myös kehitetty alueen työelämän tarpeisiin vastaavia koulutuksia. Hankkeilla kehitetään alueen palveluita monipuolisesti ja paikallisista lähtökohdista.

Nyt ovat käynnissä seuraavat Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamat hankkeet:

  • Luontomatkailun opaskoulutuksen kehittäminen
  • LUONNOLLISESTI -valmennusmalli tuo Green Care -menetelmät osaksi sosiaalista kuntoutusta
  • Puutoimialan osaamisen kehittäminen – Puuedu Koillismaa
  • TAIDA! – Luovat menetelmät maahanmuuttajien ja nuorten elämänpolulla
  • eTsemppi – Etäkuntoutuksen ja -valmennuksen kehittäminen

KSAK Oy hallinnoi ja on päätoteuttajana hankkeissa, jotka Puuedua lukuun ottamatta toteutetaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Ksakki ry, Kuusamo-opisto ja Lapin AMK ovat tärkeitä ja hyviä yhteistyökumppaneita tuoden oman erityisosaamisensa toimintoihin.

Hankkeissa kehittämistyötä tehdäänkin tiiviissä yhteistyössä niin elinkeinoelämän, kaupungin palveluiden, erityisesti monialaisen yhteispalvelupiste Askeleen, oppilaitosten, Naturpoliksen kuin yhdistys- ja järjestökentän kanssa.

Meneillään olevien yhteishankkeiden tavoitteena on tavoittaa yhteensä satoja ihmistä ja kymmeniä yrityksiä. Ne työllistävät suoraan satoja henkilötyökuukausia ja lisäksi välillisesti hankkimalla palveluita kuten markkinointia.

Meillä on mahdollisuus tarjota myös erilaisia asiantuntijapalveluita tai voit vuokrata meiltä koulutus- ja kokoustilan.

 Siinäpä me pähkinänkuoressa!