Skip to main content

Alkustartti puhtauspalvelualalle maahanmuuttajille (TE 713921)

Maahanmuuttaja – kiinnostaako puhtauspalveluala? Tule mukaan oppimaan alan perusteita. Samalla lisäät suomen kielen taitoasi sekä alan ammattisanastolla että puhekielen osalta. Alan työkokemusta saat ohjatulla työelämäjaksolla.

Kesto

21.8.–30.11.2023 (Kuusamo,  30 osp)

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen maahanmuuttaja-asiakkaat, joilla on kiinnostus opiskella suomen kieltä sekä tarvittava opiskelu- ja työskentelymotivaatio. Alalle hakeutuvalla ei voi olla iho- ja hengitystieallergioita.

Tavoite           

Koulutuksen tavoitteena on oppia käyttämään suomen kieltä puhtauspalvelualan työssä, perehtyä ylläpitosiivouksen perusteisiin sekä tutustua suomalaiseen työelämään.

Koulutussisältö           

Opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan voi olla mahdollista suorittaa tutkinnon osaa pienempi osa/pienemmät osat puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta, ylläpitosiivouspalvelut.

Ylläpitosiivouspalvelut (30 osp)
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6749300/reformi/tutkinnonosat/6749272

Koulutuksen sisältö/tutkinnon rakenne:

· Opiskelun edellyttämät digitaidot
· Ammattisanasto
· Ylläpitosiivouksen perusteet
· Hätäensiapu
· Työturvallisuus
· Työelämäjakso/t limitettynä lähiopetuksen kanssa

Koulutuksen toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena.  Lähiopetuksessa painottuu alan ammattisanaston oppiminen suomen kielellä ammattiopintojen ohessa. Käytännön työkokemusta hankitaan työelämäjaksolla.

Hinta                                  
  • Koulutus on maksuton.

Hakeutuminen

Hakeminen tehdään sähköisesti napsauttamalla alla olevaa Ilmoittaudu koulutukseen -painiketta, joka ohjaa suoraan TE-palveluiden hakulomakkeelle. Hakuaika päättyy 31.7.2023.

Kysy lisää koulutuksesta

Eine Lohilahti
040 834 6295, 
eine.lohilahti(a)ksak.fi
Toimisto
info(a)ksak.fi, 040 860 8949