Skip to main content

Maastopyöräilynohjaajakoulutus - Pääkaupunkiseutu (30 osp)

Hakuaika päättyy: 16.06.2024

Kesto

01.08.2024 - 31.12.2024

Koulutus sisältää kaksi kontaktiviikonloppua sekä 4 - 5 Teams-tapaamista. Kontaktiviikonloput pidetään pääkaupunkiseudulla. Maastopyöräilynohjaajan pätevyys todennetaan erillisellä ohjaamisnäytöllä, jonka opiskelijat voivat toteuttaa yksilöllisesti haluamassaan paikassa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on useamman vuoden kokemus maastopyöräilystä ja ovat käyneet jo Pyöräilynohjaaja-koulutuksen. Opiskelijavalinnassa painottuu tarve hyödyntää maastopyöräilyn ohjaamistaitoja työelämässä. Mikäli hakijalta puuttuu Pyöräilynohjaaja-koulutus, voi puuttuvan osaamisen täydentää koulutuksen aikana.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa luontoalan ammattitutkinnosta tutkinnon osa luonnossa liikkumisen opastaminen. Koulutukseen sisältyy mahdollisuus suorittaa Maastopyöräilynohjaaja-pätevyys, jonka myöntää Suomen Pyöräilynohjaajat ry:n.

Koulutus tarjoaa opiskelijoille tiedot ja taidot toteuttaa maastopyöräilyn peruskursseja asiakkaille sekä ohjata asiakasryhmiä monipuolisissa maasto-olosuhteissa.

Oppilaitos vastaa ammatillisen osatutkinnon muodostumisesta koulutuksen yhteydessä sekä myöntää osatutkintotodistuksen.

Sisältö

Maastopyöräilynohjaajakoulutuksessa keskitytään maastopyöräilyn ohjaamiseen, maastoajotekniikoiden opettamiseen, maastopyörien säätämiseen ja huoltamiseen, ryhmien hallitsemiseen maasto-olosuhteissa sekä palveluiden toteuttamiseen. Tavoitteena on, että maastopyöräilynohjaaja hallitsee maastopyöräryhmien vetämisen monipuolisissa suomalaisissa maasto-olosuhteissa.

Lähijaksot toteutetaan Pääkaupunkiseudulla. Lähijaksojen opetuspäiviä maastossa on yhteensä 5 (2 päivää + 3 päivää) ja lisäksi yksi Ensiapu-kurssin päivä niille, joilla kyseinen osaamistasontodistus ei ole enää voimassa.

Maastopyöräilynohjaajan pätevyys todennetaan erillisellä ohjaamisnäytöllä, jonka opiskelijat voivat toteuttaa yksilöllisesti haluamassaan paikassa. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää maastopyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.


Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Vastuukouluttaja toimii Antti Tähkäpää.
Vierailevina luennoijina Laura Janhunen ja Teemu Tenhunen.

Hinta

- Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.
- Omaehtoisena ammatillisena koulutuksena 200 € (arvonlisäveroton koulutuspalvelu)

Rahoitus

Koulutukseen ei ole haettavissa työvoimakoulutuspaikkoja.

Valintaperusteet

- Aiemmin hankittu osaaminen maastopyöräilystä
- Opiskelu- ja työskentelymotivaatio
- Soveltuvuus alalle

Koulutuksen valitaan 20 henkilöä hakemusten ja haastatteluiden perusteella. Valinnoista ilmoitetaan hakuajan päättymisen jälkeen.

Jatkuva haku

Koulutukseen ei ole jatkuvaa hakua.

Kysy lisää koulutuksesta

Antti Tähkäpää, 0401340240, antti.tahkapaa@ksak.fi
Jenny Karjalainen, 040 860 8949, jenny.karjalainen@ksak.fi
Alice Heinävehmas, 040 717 5737, alice.heinavehmas(at)ksak.fi
Toimisto, 040 860 8949, info(at)ksak.fi

Ilmoittaudu koulutukseen